Terug

Volg Hart van Nederland

Politie deelt onherkenbare beelden relschoppers WK-duel Marokko

112

1 mei 2023, 15:10

De politie deelt maandag onherkenbare beelden van mensen die betrokken waren bij de ongeregeldheden op het Amsterdamse Mercatorplein rond de WK-wedstrijden van het Marokkaanse elftal van vorig jaar.

In Amsterdam-West werd daarbij met stenen en molotovcocktails gegooid. Na de wedstrijd tegen België op 27 november raakte een iemand ernstig gewond toen de bus waarin hij zat werd bekogeld met stenen. Het slachtoffer liep daarbij een schedelbasisfractuur op en heeft "tot tot op de dag van vandaag hoofdpijn", aldus de politie. De politie heeft nu onherkenbaar beelden gedeeld van de betrokkenen en vraagt hen zich te melden.

Nu pas gedeeld

Dat de beelden pas ruim een half jaar later worden gedeeld is volgens de politie "afhankelijk van allerlei factoren. De privacy van de betrokkenen, het onderzoeksbelang en niet in de laatste plaats zorgvuldigheid, zijn relevante factoren van invloed op het proces."

Ook in andere steden was het afgelopen winter onrustig rond de WK-wedstrijden van Marokko. Dat land strandde uiteindelijk in de halve finale door een verlies van 2-0 van Frankrijk.

In verschillende grote steden moest de ME ingrijpen om de rellen de kop in te drukken:

Feest na winst Marokko loopt uit de hand, politie grijpt in bij rellen in grote steden
1:08
Feest na winst Marokko loopt uit de hand, politie grijpt in bij rellen in grote steden

ANP

Beeld: Politie.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.