Terug

Volg Hart van Nederland

Komt de hoofdverdachte van de fatale mishandeling op Mallorca op vrije voeten?

Komt de hoofdverdachte van de fatale mishandeling op Mallorca op vrije voeten?

112

13 apr 2022, 06:53

Hilversummer Sanil B. (20), hoofdverdachte in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman vorig jaar zomer op het Spaanse eiland Mallorca, staat woensdag weer voor de rechtbank in Lelystad. Tijdens deze derde voorbereidende zitting zal advocaat Peter Plasman opnieuw de voorlopige hechtenis van B. aan de orde stellen.

Sanil B., die ontkent schuldig te zijn aan de fatale mishandeling, is de enige verdachte van de Hilversumse vriendengroep die nog in voorarrest verblijft. Op zijn schoen is een DNA-spoor van Heuvelman gevonden.

B. wordt behalve van doodslag ook verdacht van twee pogingen tot doodslag op de boulevard in El Arenal. B. erkent wel dat hij met andere slachtoffers heeft gevochten, onder meer met een vriend van Heuvelman. Beelden van deze poging tot doodslag zijn verspreid op GeenStijl.

36 getuigen

De rechtbank bespreekt ook de stand van het onderzoek naar het uitgaansgeweld voor de overige acht verdachten. Na de vorige zitting besloot de rechtbank dat nog 36 getuigen zouden worden gehoord. Het gaat om (mede)verdachten, slachtoffers, leden van de vriendengroep van de verdachten en andere (oog)getuigen. De rechtbank verlangt ook een zogenoemd tegenonderzoek naar het DNA-materiaal door een andere organisatie dan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Voor de derde zitting is opnieuw de hele dag uitgetrokken. De rechtbank is van plan om aan het einde van de zitting een beslissing te nemen over het voorarrest van B. Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak kan plaatsvinden.

Bewusteloos op straat

De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd vorig jaar op 14 juli kort na 02.00 uur samen met vrienden ernstig mishandeld tijdens een confrontatie op de boulevard van badplaats El Arenal. Heuvelman belandde bewusteloos op straat voor café De Bierexpress, waarna hij nog diverse malen zou zijn geschopt. Het slachtoffer overleed op 18 juli aan zijn verwondingen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.