Terug

Volg Hart van Nederland

Koning Willem-Alexander spreekt volk toe in kersttoespraak vanuit paleis Huis ten Bosch

nieuws

25 dec 2020, 12:54

Koning Willem-Alexander houdt zijn traditionele kersttoespraak deze eerste kerstdag vanuit de Chinese Zaal van paleis Huis ten Bosch. Het is de tweede keer dat Willem-Alexander zijn kerstrede uitspreekt vanuit zijn woonpaleis. Vorig jaar koos hij voor de hal van Huis ten Bosch. De vooraf opgenomen boodschap is om 13.00 uur te zien op onder andere NPO 1, NPO 2 (met gebarentolk), RTL 4 en SBS 6 en is te beluisteren op NPO Radio 1.

Coronamaatregelen

Op sociale media werd dinsdag een foto verspreid van de opnames enkele dagen geleden. Daarop is te zien dat er rekening is gehouden met de coronamaatregelen. Een van de twee cameramannen draagt duidelijk zichtbaar een mondkapje.

De kersttoespraak is de meest persoonlijke die de koning houdt. Vorig jaar zei Willem-Alexander dat mensen niet te veel moeten streven naar geluk. De jongere generatie gaf hij mee dat verdriet en tegenslagen bij het leven horen. Deze kerstboodschap trok opgeteld anderhalf miljoen kijkers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.