Gezondheid

Den Haag komt met 'aanvalsplan vaccinatie'

“De huidige vaccinatiegraad in Den Haag is zorgwekkend”, zegt wethouder Zorg Kavita Parbhudayal en dus komt de gemeente met het ‘aanvalsplan vaccinaties’ waarin mobiele teams het percentage gevaccineerden moeten gaan opkrikken.

Hoe het ‘aanvalsplan vaccinatie’ er uit gaan zien is nog niet besloten. Misschien gaan er busjes de wijken in of worden er teams bij scholen en buurtcentra ingezet. “Het doel is om de vaccinatiegraad van 95% te halen die wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)”, benadrukt de gemeente.

Dalende vaccinatiegraad

Vorig jaar daalde het percentage van volledig gevaccineerde tweejarigen in Den Haag van 89,4% naar 87,9%. Dat komt omdat de groep ouders die zich kritisch zijn over vaccins en groepen waar ‘religieuze overtuigingen een rol spelen’ zijn toegenomen. Niet alleen in Den Haag, maar ook landelijk.

Makkelijker een prik halen

Ook zal er een campagne komen waarmee Den Haag wil uitdragen “dat vaccineren een collectieve verantwoordelijkheid is”. Daarnaast wordt actie ondernomen om het halen van prikken eenvoudiger en toegankelijker te maken, met bijvoorbeeld gemakkelijkere openingstijden van locaties.

ANP/Redactie