Pirelli: Formule 1 kijken niet altijd leuk

Bandenfabrikant Pirelli heeft gereageerd op de vele kritiek over de saaie races in de Formule 1. Volgens Pirelli komen saaie races niet alleen door de vele keuze aan banden.

”De eerste race in de Formule 3 in Oostenrijk was best saai. De tweede race was daarentegen fantastisch, terwijl op dezelfde banden werd gereden. Soms moeten we accepteren dat een race niet altijd leuk is. Dat betekent echter ook niet dat we niet op zoek moeten naar een oplossing”, aldus Mauro Isola van Pirelli. Isola refereert hiermee aan het feit dat iedereen de sensationele races van de Formule 1 zich kan heugen, maar die van de Formule 3 niet. Dit terwijl er toen op dezelfde bandensoort werd gereden.

De kritiek van veel fans is juist dat in de Formule 1 niet spannend is doordat iedereen op verschillende banden rijdt, maar volgens Isola is dit niet per se spannender. Volgens de Italiaan moet er juist meer naar andere factoren gekeken worden. ”Dat betekent dat we met alle partijen moeten samenwerken om te kunnen begrijpen wat het juiste pakket is.”