Marko kritisch op prestaties Gasly in Hongarije

Max Verstappen kon zondag in Boedapest helaas niet zijn tweede zege op rij boeken, maar behaalde wel de tweede plaats. Ploeggenoot Pierre Gasly kwam echter helemaal niet in de buurt van een podiumplek en werd 6e. Helmutt Marko (adviseur Red Bull) is kritisch op de prestaties van de Fransman.

Marko laat tegenover Motorsport-Magazin weten dat Gasly niet goed kan inhalen. ”Bij de start verloor hij een aantal posities en daarna ging niets meer. Hij is ook niet de beste inhaler. Je hebt aan andere coureurs kunnen zien hoe moeilijk het was om in te halen. Dus ja, bij de start heeft hij het verloren.”

Marko wil niet meteen een conclusie trekken uit de slechte prestaties van de ploeggenoot van Verstappen. Over een eventuele opvolging van een andere coureur blijft Marko dan ook vaag. ”We gaan nu de zomervakantie in, daarna zien we wel verder”, geeft Marko aan. Op dit moment staat Gasly op een 6e plek in de WK-stand, bijna 200 punten van nummer 1 Lewis Hamilton. Verstappen staat op een derde plaats, vlak achter de Bottas van Mercedes.