Lifestyle & Entertainment

Jinek houdt het maar net droog bij laatste talkshow: 'Dit is geen afscheid'

Eva Jinek heeft gisteravond geëmotioneerd afscheid genomen van de publieke omroep. Ze presenteerde voor de laatste keer haar talkshow. Aan tafel zaten onder anderen Marco Borsato, Gerard Joling en de Britse parlementsvoorzitter John Bercow.

Vorige week werd bekend dat de 41-jarige Jinek vanaf januari aan de slag gaat bij RTL. Ze gaat afwisselend met Beau van Erven Dorens een late avondshow doen.

Lees ook: Eva Jinek stapt over naar RTL

Ze werkte sinds 2013 bij KRO NCRV. Bij haar afscheidswoordje bedankte ze niet alleen die omroep, maar ook haar oud-collega’s van de NOS, radioprogramma Met het Oog op Morgen en WNL. Dat deed ze vanaf haar naar eigen zeggen “bevoorrechte plek”. “Dit is geen afscheid. Op naar de volgende 15 jaar”, zei ze tot slot met tranen in haar ogen.

Vanaf volgende week is Jeroen Pauw met zijn show terug op NPO 1. Wie uiteindelijk Jinek moet gaan opvolgen, is nog niet bekend. Wel wordt de naam van presentatrice Fidan Ekiz genoemd.

Memorabele momenten Jinek

Alles bij elkaar werkte de presentatrice 15 jaar bij de publieke omroep. Daar werkte ze zich van buitenlandredacteur op tot kijkcijferkanon op de late avond.

Lees ook: Voor het laatst Jinek bij NPO: Dit waren de memorabele momenten

Haar huidige werkgever KRO-NCRV liet vorige week al weten te balen van haar vertrek. “We hebben de afgelopen jaren uit zien groeien tot een van de beste journalistieke anchors van ons land. Daar zijn wij zeer trots op. Met een enorme bevlogenheid en een grote persoonlijke drive weet ze dagelijks het beste te halen uit zichzelf en haar redactie.”