Lifestyle & Entertainment

Burendag in Utrecht krijgt verrassingsbezoek van koning Willem-Alexander

Burendag is altijd al een feestje, maar burendag in Utrecht bleek dit jaar net even specialer. In de wijk Geuzenwijk bezocht niemand minder dan koning Willem-Alexander het buurtfeest.

Het plein aan de Van der Marckstraat, lokaal beter bekend als het Rode Plein, was het epicentrum van het festijn. Een springkussen, suikerspinkraam, muziek en een barbecue moesten ervoor zorgen dat de bewoners van de wijk ‘de verbinding’ zoeken.

Spil in de Geuzenwijkse burendag is Saïda Ayachi. Ze woont er al een jaar of dertig en organiseert al vijftien jaar buurtevenementen. “Er wonen hier allerlei verschillende mensen in één wijk, met verschillende culturen. Dan moet er iets georganiseerd worden, als je verbinding wilt in de wijk. Het is immers fijn om te weten bij wie je kinderen spelen.”

Koning bezoekt burendag in Utrecht

Het bezoek van de koning aan de burendag in Utrecht kwam als een totale verrassing. Niemand in de wijk wist dat dit hoge bezoek op de agenda stond. Waarom koning Willem-Alexander juist Geuzenwijk met een bezoek vereerde? De inzet van de Utrechtse gemeenschap wordt gezien én gewaardeerd.