Terug

Volg Hart van Nederland

Beschuit met muisjes in Diergaarde Blijdorp: twee ringstaartmaki's geboren

Beschuit met muisjes in Diergaarde Blijdorp: twee ringstaartmaki's geboren

Dieren

6 mei 2023, 16:12

Feestelijk nieuws vanuit Diergaarde Blijdorp. Daar zijn er namelijk twee ringstaartmaki's geboren. Dit heugelijke nieuws mag gevierd worden met beschuit met muisjes. Deze zoogdieren zijn namelijk een bedreigd diersoort.

Op Twitter deelt de dierentuin een video van de ringstaartmaki's met de pasgeboren jongen. Je kan de maki's vinden naast het Oceanium. Al is het doorloopverblijf dicht. "Maar vanaf het hoofdpad kun je hen bewonderen", tweet Blijdorp.

In het verleden zijn er al eerder ringstaartmaki's geboren in het Rotterdamse dierenpark. Zo werden moeder Kira en vader Leo vorig jaar trotse ouders van een tweeling. Dit is niet ongewoon bij deze diersoort maar voor voor dit verblijf was het nieuw.

Zoogtijd

Volgens Diergaarde Blijdorp leven ringstaartmaki's normaal gesproken in de zuidelijke droge, tropische bossen op het eiland Madagaskar. Hier genieten deze dieren van onder meer de vruchten en het sap van diverse planten en bomen. Deze maki kan per zwangerschap één of twee jonkies krijgen en het vrouwtje heeft een draagtijd van ongeveer 4,5 maanden.

Als het kleintje geboren is, klampt die zich aan de buik van de moeder. Na zo'n twee weken verplaatst het jong zich naar de rug totdat het dier zelf sterk op zijn eigen poten kan staan. Bij de ringstaartmaki's zorgt de hele groep voor het kleintje en wordt die ook gedragen door andere vrouwtjes. De zoogtijd bedraagt tien weken.

Diergaarde Blijdorp

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.