Dieren

Goed nieuws: politiehond Bumper blijft tóch actief op social media

De Rotterdamse politiehond Bumper blijft ook na het afronden van zijn opleiding actief op social media. Dat heeft zijn baasje Stephan Verwegen maandagavond gezegd in een interview op NPO Radio 1. Vorig jaar werd bekend dat Bumper stopt met zijn carrière op social media als hij slaagt voor zijn politiehondenopleiding. Dat besluit is nu toch teruggedraaid.

Toen het account van Bumper begon, was de gedachte altijd al dat deze zou stoppen zodra hij het examen gehaald had en als echte politiehond aan het werk zou gaan. Volgers waren dan ook erg teleurgesteld toen de politiehond in aanloop naar zijn examens zijn afscheid op social media bekendmaakte. “Oh, wat ontzettend jammer!” en “Wat vreselijk en erg. Juist op deze manier een beetje kunnen meekijken achter de schermen lijkt me zo waardevol”, viel te lezen in de reacties.

Lees ook: Politiehond Bumper stopt op social media: ‘Ik ga jullie missen’

Mooi uithangbord

Maandagavond was er dan ook ineens groot nieuws. “Bumper gaat door met het vullen van het socialmediakanaal met positieve nieuwtjes”, zegt Verwegen. De politie denkt dat hij waardevoller is als publieksfavoriet, dan als boevenvanger.

Lees ook: Politiehond Bumper staat op het punt(je) van slagen

“Het is een mooi uithangbord. Het geeft een mooie mogelijkheid om het vak van hondenbegeleider in beeld te brengen, maar ook nog heel veel meer. Eigenlijk alle thema’s die je bij de politie hebt kun je door Bumper laten vertalen en op ludieke wijze onder het voetlicht brengen.” Zijn baasje moet ook toegeven dat Bumper niet de beste hond van de klas was, omdat hij wat onrustig is.

‘Bumperklevers’ blij

Fans van de politiehond, zogenoemde ‘Bumperklevers’, reageren uitgelaten op het nieuws. “Geweldig dat jullie blijven”, schrijft een van hen. “Gefeliciteerd lieve Bump en Stephan. Never change a winning dreamteam.”