Dieren

Shetlandpony's uit weiland gestolen: 'Het is niet moeilijk ze mee te lokken'

Maandag stonden haar twee shetlandpony’s nog in het weiland, dinsdagochtend waren ze allebei weg. “Ze zijn niet bang voor mensen, lopen zo achter je aan. Het is niet moeilijk om ze mee te lokken”, aldus Monique Vorstenbosch uit Rosmalen.

“Waarschijnlijk zijn ze als makke schapen achter de dieven aan gelopen, zo de wei uit.” Althans, dat denkt Monique. In haar weiland zijn slechts enkele stokbroden gevonden. “Om geld is het de dieven was niet te doen geweest, de paarden zijn slechts enkele honderden euro’s per stuk waard. Het is een mooi stel om te zien, een moeder en haar jong, ze stonden er gewoon prachtig bij.”

Kapot van de diefstal

Moederpaard Pebbles en haar drie maanden oude veulen zijn een graag gezien gezicht aan de Oude Baan in Rosmalen. Mensen uit de buurt komen vaak bij de dieren kijken. Twee jonge meiden verzorgen de paardjes voor Monique. “Ze zijn kapot van de diefstal”, vertelt ze. “Vorige week moesten we al een derde paardje laten inslapen, vanwege lichamelijke problemen. En nu de diefstal van de andere twee. Het is een harde klap.”

Via Facebook heeft Monique een oproep gedeeld waarin ze vraagt naar de dieren uit te kijken.