Dieren

Reislustige geleidehond brengt al ruim 300 nachten door op cruiseschip

Lang niet alle vakanties zijn goed toegankelijk voor blindengeleidehonden, maar in de cruisewereld is het goed geregeld. Dat bewijst geleidehond Joska. Zij bracht samen met haar baasjes Corrie en Corné al ruim 300 nachten door op een cruiseschip. Maandag keerden ze terug van een cruise naar Florida.

Het stel gaat zo’n drie tot vier keer per jaar per cruiseschip op reis. Het is bijzonder hoe de cruisemaatschappij zich iedere reis weer op hun speciale passagier voorbereidt. Zo is er een speciale grasbak aan boord voor het uitlaten, is er een speciaal reddingsvest voor geleidehonden en zijn een paar bemanningsleden getraind op wat te doen met de geleidehond als er een noodsituatie ontstaat.

De baasjes van Joska willen graag meer bekendheid geven aan de mogelijkheid om te reizen met je geleidehond. Mensen vragen zich vaak af waarom ze – als vrijwel blinden – zo veel reizen. Volgens Corrie en Corné is reizen met een visuele beperking minstens net zo mooi: “Wij genieten extra van geuren, smaak en geluid.”