112

Agent trekt pistool bij aanhouding na achtervolging vanuit Rijswijk

De politie heeft op snelweg A4 bij Hoogmade, na een achtervolging die begon in Rijswijk, met getrokken pistool een verdachte aangehouden.

De achtervolging werd ingezet nadat agenten afkwamen op een melding over een steekincident in een pand aan de Veraartlaan in Rijswijk. Eenmaal bij het pand aangekomen, troffen agenten geen slachtoffer aan. Wel werden er in het pand dertig personen aangetroffen in een ruimte met drie pokertafels, fiches en speelkaarten. Na een identiteitscheck mochten de personen gaan.

Een man sloeg echter op de vlucht. Ondanks dat hij gesommeerd werd om te blijven staan, stapte hij in zijn auto en startte de motor. Om de man uit de auto te halen trok één agent het vuurwapen terwijl een ander de man uit de auto probeerde te trekken.

Lees ook: Politie schiet op overvallers Den Haag, vier aanhoudingen

Gewond

Hierop gaf de man gas en reed tijdens het wegrijden met zijn auto tegen de been van de agente. De politie laat weten dat de agente licht letsel heeft opgelopen en aangifte gaat doen wegens poging doodslag.

Na een achtervolging kon de man uiteindelijk op de A4 ter hoogte van Hoogmade worden aangehouden. De goederen die gebruikt zijn bij het illegaal gokken zijn in beslaggenomen. De politie doet verder onderzoek.

ANP

Beeld: District 8


Hart van Nederland ochtendbulletin

Hart van Nederland is nu ook elke ochtend op tv! Van 6.30 tot 10.00 uur praten we je op SBS6 bij over het laatste nieuws uit Nederland en krijg je het laatste Shownieuws. Op zaterdag zijn we er van 7.00 tot 10.00 uur en op zondag van 7.00 tot 9.00 uur.