Gezondheid

Hotels schieten zorgmedewerkers te hulp met gratis kamers

Zorgmedewerkers en artsen die bang zijn om huisgenoten aan te steken, krijgen gratis onderdak bij sommige hotels. Het idee? Zoveel mogelijk zorgpersoneel helpen en daarmee een steentje bijdragen.

Voor hotels is de coronacrisis een dramatische tijd. Toeristen blijven weg en dus zijn ze grotendeels gesloten of blijven ze leeg. Zo ook een hotel in Badhoevedorp. De komende tijd zou het hotel vol zitten met gasten voor de Keukenhof, de Formule 1-race in Zandvoort en voor het EK-voetbal. En dat gaat allemaal niet door, van de 680 kamers zijn er maar 100 bezet.

Meteen een ‘ja’

Toen verpleegkundige Kimberley Wip het hotel vroeg of ze er gratis mocht verblijven in verband met haar werk in het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam, kreeg ze meteen een ‘ja’ te horen. Kimberley woont met haar oma van 70 jaar. “Ik wil mijn oma absoluut niet besmetten. Ik wilde wel naar vrienden gaan maar in deze situatie wil je dat ook niet vragen.”

Gratis is niet altijd een optie, maar zorgmedewerkers kunnen via de website hotelshelpen.nl tegen lage prijzen een kamer boeken.