112

Opsporingsteam gaat met paragliders zoeken naar vermiste surfer Mathijs

De opsporingsorganisatie SAR Nederland gaat maandagmiddag met twee gemotoriseerde paragliders zoeken naar de vermiste surfer Mathijs, het vijfde slachtoffer van het surfongeluk van 11 mei. “We gaan nog een laatste poging doen. Dan houdt het voor ons ook op”, zegt een woordvoerster.

Volgens een correspondent ter plaatse wordt er nog even gewacht met de paragliders, omdat er ‘iets zwarts’ gezien zou zijn in het water bij Scheveningen.

Zoektocht

Zondag zocht de organisatie met onder meer vrijwilligers, paarden en honden de kust bij Scheveningen af. Aan het eind van de middag werd de zoektocht gestaakt wegens hoog water. De politie zette toen een deel van het strand af omdat er “mogelijk iets was gevonden”, maar dat bleek niet het geval.

Ook in de nacht van zondag op maandag is nog gezocht met laag water, maar ook dat leverde niets op.

Vermiste surfer

Bij het surfongeluk twee weken geleden kwamen vijf mensen om het leven. Een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag bezweken dezelfde avond aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald.

De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft werden de dag erop geborgen. Een 23-jarige Mathijs uit Delft wordt nog vermist.

Lees ook: Honderden mensen brengen emotioneel eerbetoon aan omgekomen surfers Max en Mathijs