112

Dregteam zoekt verder naar vermist Duits meisje (14) bij Ameland

De zoektocht naar het Duitse meisje dat sinds zaterdag vermist wordt bij Ameland gaat woensdagmiddag verder. Een dregteam doorzoekt een gebied ten noorden van het dorp Buren.

Het 14-jarige meisje was zaterdagavond met haar zusje vanuit zee naar de zonsondergang aan het kijken toen ze in de problemen kwam. Hun vader schoot de meisjes te hulp en kon zichzelf en het jongere zusje aan de kant brengen. Het oudere meisje is sindsdien niet meer gezien.

Lees ook: Zoektocht naar vermist meisje Ameland hervat, ook onderwaterdrone zoekt mee

Marine met sonar

Zondag gaven hulpdiensten de hoop op dat de tiener nog levend teruggevonden zou worden. De zoektocht richt zich daarom nu op het vinden van haar lichaam. Ook garnalenvissers hielpen de afgelopen dagen met hun kotters mee met zoeken, tot groot genoegen van de Amelanders.

Lees ook: Strandbezoekers Ameland vol lof over zoektocht garnalenvissers naar vermist meisje

Er werd een zoekgebied in kaart gebracht, dat onder andere door de marine is doorzocht met sonarapparatuur. Bij het deel ten noorden van Buren lukte dat echter niet. Een team van Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen gaat daar woensdag zoeken en wordt daarbij ondersteund door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen.

Redactie/ANP