Lifestyle & Entertainment

Concertzalen Ziggo Dome en AFAS Live ontslaan derde van personeel

De Amsterdamse concertzalen Ziggo Dome en AFAS Live moeten een derde van hun personeel ontslaan. De medewerkers van de concertzalen hebben het nieuws de afgelopen dagen al gehoord gekregen.

Directeur Danny Damman heeft vrijdag een bericht daarover van Het Parool bevestigd. De reorganisatie is een direct gevolg van de coronamaatregelen.

In de Ziggo Dome staan per 1 oktober 14 van de 34 personeelsleden op straat. In de AFAS Live worden 10 van de 25 werknemers ontslagen.

‘Geen uitzicht’

Beide zalen zijn sinds half maart gesloten. De Ziggo Dome heeft een capaciteit van 17.000 mensen, AFAS Live telt 5500 plaatsen. Inmiddels mogen er wel weer concerten worden georganiseerd, maar door de coronaregels is de capaciteit niet voldoende om de zalen met de huidige personeelsbezetting te blijven draaien.

Een bijkomend probleem is dat volstrekt niet duidelijk is hoe lang deze situatie zal duren. “Er is geen enkel zicht op rendabele evenementen”, stelt de directeur. “De hele branche wordt heel hard geraakt. Voor alle gecancelde evenementen is niets in de plaats gekomen.”

Damman beklemtoont dat de reorganisatie geen gevolgen heeft voor het publiek. De entertainmentsector in Nederland is heel hard getroffen door de coronacrisis. Eerder deze week maakte ook Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, bekend te gaan reorganiseren vanwege de coronacrsis. Ook hier worden gedwongen ontslagen verwacht.

Paradiso

En eerder maakte ook de Amsterdamse poppodium Paradiso bekend dat het personeel met ontslaan vanwege de crisis. Daar verdwijnen naar verwachting 60 van de 230 banen. Het podium is een non-profitorganisatie die voor 94 procent afhankelijk is van eigen inkomsten.

Lees ook: Poptempel Paradiso zet kwart van personeel op straat

Op dit moment houdt de NOW-regeling vanuit de overheid Paradiso deels op de been. Maar zonder reorganisatie gaat de poptempel het niet redden.