Gezondheid

Jeroen Bosch Ziekenhuis schrapt operaties vanwege coronavirus

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch ziet af van de operaties die voor vrijdag gepland stonden. Hiermee wil het ziekenhuis genoeg eenpersoonskamers overhouden voor patiënten met het nieuwe coronavirus, of symptomen hiervan.

De betrokken patiënten zijn persoonlijk op de hoogte gesteld. Spoedoperaties en oncologische operaties gaan wel door, meldt Omroep Brabant. Ook de spreekuren en afspraken op poliklinische operatiekamers worden niet uitgesteld.

Lees ook: Op de kaart: alle besmettingen met het coronavirus in Nederland

Besmette arts-assistent

Het Brabantse ziekenhuis heeft donderdag acht mensen geïsoleerd, nadat bij een arts-assistent het coronavirus is gevonden. De medewerker zou contact hebben gehad met een besmette patiënt die afgelopen vrijdag werd opgenomen, een man uit Kerkwijk waarbij het virus dinsdag is vastgesteld.

De arts-assistent is meteen naar huis gegaan en door de GGD in thuisisolatie geplaatst. De patiënten die dinsdag door de besmette arts-assistent zijn gezien worden in de gaten gehouden op de ontwikkeling van koorts en luchtwegklachten. Het gaat om acht patiënten van de afdeling oncologie.

Het ziekenhuis was niet bereikbaar voor commentaar.