112

Zes verdachten van onrust Helmond zitten nog vast

De zes jongeren die zijn aangehouden voor betrokkenheid bij ongeregeldheden dinsdagavond in Helmond, zitten nog vast. De politie meldt woensdag dat de verdachten tussen de 15 en 19 jaar oud zijn.

De politie verrichtte in Helmond zes arrestaties nadat een groep van tussen de 100 en 150 jongeren zich dinsdagavond had misdragen in de binnenstad. In de omgeving van de Heistraat werden stenen gegooid en werd vuurwerk afgestoken.

Lees ook: ME voert charges uit bij onrust Helmond, zes man aangehouden

Om de orde te herstellen greep de Mobiele Eenheid in. Die voerde charges uit waardoor de jongeren uit elkaar werden gedreven. De gemeente Helmond kondigde een noodbevel af. Daarin stond dat mensen zich tot woensdag 06.00 uur niet op straat mochten begeven in een deel van de stad, met uitzondering voor degenen die daarvoor een gegronde reden hebben.

Lees ook: Groep van meer dan 100 man misdraagt zich in Helmond: vuurwerk en stenen gooien naar politie

De politie laat weten dat het onderzoek naar de ongeregeldheden nog loopt. Op Twitter gaan berichten rond dat de onrust te maken had met een illegale bokswedstrijd in Helmond. Eerder werd zo’n wedstrijd ook gehouden in een park in de stad.

ANP