Sport

Zege Oranje op Polen volstaat niet voor Final Four Nations League

Het Nederlands elftal doet in oktober volgend jaar niet mee aan het finaletoernooi van de Nations League. Oranje won woensdag de zesde en laatste groepswedstrijd in Chorzow van Polen: 1-2. Koploper Italië versloeg Bosnië en Herzegovina (0-2) en strijdt in oktober volgend jaar met België, Frankrijk en Spanje om de eindzege.

Kamil Jozwiak maakte al in de 5e minuut het openingsdoelpunt. Memphis Depay bracht Oranje een klein kwartier voor tijd uit een strafschop langszij. De winnende treffer kwam in de 84e minuut op naam van Georginio Wijnaldum, die uit een hoekschop met zijn hoofd scoorde.

Tweede zege voor De Boer

Het betekende voor Frank de Boer zijn tweede zege als bondscoach. Zondag wist Nederland Bosnië en Herzegovina nog te verslaan met 3-1.

Italië eindigde in groep 1 van de A-divisie als eerste in de poule met 12 punten, voor Nederland (11 punten) en Polen (7 punten).

Nederland slaagde er tijdens de eerste editie van de Nations League wel in de Final Four te halen. Portugal was in de zomer van vorig jaar in de finale met 1-0 te sterk.

ANP