112

Zeer grote brand bij palletopslag in Marum

Bij een palletopslag in het Groningse Marum woedt maandagmiddag een zeer grote brand. Het vuur is inmiddels overgeslagen op een naastgelegen pand. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond het middaguur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een brand bij een bedrijf de Factorij. Het vuur ontstond in een palletopslag en is overgeslagen op naastgelegen pand. In totaal zijn vier panden getroffen.

Een woordvoerder van Brandweer Groningen laat weten dat ze nu proberen te voorkomen dat het vuur overslaat naar meerdere panden. Het bedrijventerrein is ontruimd.

Veel rook

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Dertig brandweerauto’s zijn aanwezig. Inmiddels is de situatie opgeschaald naar ‘Grip 1’, wat betekent dat samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten nodig is. Omdat er veel rook vrijkomt, worden buurtbewoners gevraagd om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Ook is er een NL-Alert naar bewoners in de buurt gestuurd.

De oprit van de naastgelegen A7 wordt afgesloten. De brandweer roept mensen op om niet naar de brand te komen, omdat ze de ruimte hard nodig hebben.

Beeld: Noormannen