Weer & Verkeer

Winterweer blijft uit, weekend met zachte temperaturen op komst

Het blijft wachten op heus winterweer, maar ook komend weekend gaat dat er niet in zitten. Overdag is het weer ook komend weekend opvallend zacht, maar ‘s nachts kan de temperatuur dalen tot rond het vriespunt, meldt Weer.nl.

Maar eerst regen. Vrijdagavond blijft het niet droog in Nederland, als vanuit de kust buien het land binnentrekken. Die kunnen plaatselijk flink uitpakken, met hagel, onweer en windstoten. Het wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag niet warmer dan 3 graden.

Weekend

Zaterdag is het weer opvallend aangenaam voor de tijd van het jaar. De zon gaat doorbreken en het wordt 6 tot 9 graden, waar het normaal half januari zo’n 4-5 graden is. Alleen in het oosten en noordoosten is het verstandig een paraplu bij de hand te houden, daar kunnen nog een paar buien voorkomen. Hoewel het bij zo’n buitje flink kan waaien, houdt de wind zich verder rustig.

Zondag begint best koud. Het is goed mogelijk dat automobilisten in het binnenland ‘s ochtends even moeten krabben, want het kwik daalt tot rond het vriespunt. In de westelijke kustprovincies kan ‘s ochtends een plaatselijke bui vallen, er is daarbij zelfs kans op hagel. De middag ziet er zonnig uit, droog met stapelwolken en wederom een temperatuur van 6 tot 9 graden.

Het rustige weer houdt de komende dagen aan. Later in de week wordt nog wat zachter, maar kan het ‘s nachts ook licht gaan vriezen.

Via Weer.nl is de laatste weersverwachting te lezen, ook per provincie.