112

Wilde achtervolging gemaskerde mannen in Tilburg eindigt met crash in België

De Tilburgse politie is vrijdagavond achter gemaskerde mannen aangegaan die op de vlucht sloegen. De lange en wilde achtervolging eindigde met een crash in de Belgische plaats Ravels.

Rond 20.45 uur kwam er een melding binnen dat er een aantal gemaskerde mannen waren gezien bij een huis aan de Hornstraat. Toen agenten aankwamen, zagen ze de mannen. Ondanks het gebruik van pepperspray konden de verdachten ontkomen. Twee van hen reden weg in een vluchtauto die met een bestuurder klaarstond.

Daarop zette de politie de achtervolging in. De wilde rit met hoge snelheden eindigde in het Belgische Ravels toen de vluchtauto crashte. De drie inzittenden renden vervolgens weg, maar werden even later met behulp van een Belgische en Nederlandse politiehelikopter gevonden. Ze zijn aangehouden, hun identiteit wordt nog onderzocht.

Vierde verdachte spoorloos

Ook de achtergebleven man die niet in de vluchtauto meeging, wist te ontkomen. Volgens de politie zou hij zijn weggerend in de richting van winkelcentrum Heyhoef en wisselde tijdens zijn vlucht van kleren. De vierde verdachte kocht bij een supermarkt een andere outfit en ging er vervolgens vandoor in een felrood shirt.

De achtergebleven kleding werd in de omgeving gevonden en in beslag genomen. Het ging om een donkere broek met zwarte sportschoenen, een grijs vest met een petje.

Het is niet duidelijk wat de verdachten van plan waren bij de woning in Tilburg, waar op dat moment een persoon aanwezig was. De aangehouden verdachten zitten vast in België en worden daar gehoord.

Tekst: ANP
Beeld: SQ Vision