Lifestyle & Entertainment

Wereldster Lady Gaga bedankt minister Hugo de Jonge via Twitter

Met een bereik van 81,2 miljoen volgers op Twitter, bedankt de wereldberoemde zangeres Lady Gaga voor de 50 miljoen euro die Nederland bijdraagt aan onderzoek naar een coronavaccin. Expliciet noemt de Amerikaanse zangeres minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) bij naam.

In haar tweet zegt ze: “Bedankt Nederland en Hugo de Jonge voor jullie steun voor een coronavaccin en voor de Wereldgezondheidsorganisatie.” Daarmee hoopt Gaga dat nu meer landen zullen volgen om het onderzoek financieel te ondersteunen. (Tekst gaat verder onder tweet)

De Noorse stichting CEPI – de Coalition for Epidemic Prepraredness Innovations – verzamelt deze donaties uit het hele land. De stichting verwacht dit jaar ruim 800 miljoen nodig te hebben om dit doel te bereiken. Dit bedrag zal ongeveer ook nodig zijn in 2021.

Reactie

Woensdag maakte de minister in een Kamerbrief bekend dat Nederland met 50 miljoen euro steunt. Minister de Jonge reageerde op Gaga’s tweet met: “We helpen graag. Een vaccin vinden en dat snel doen is cruciaal in het wereldwijde gevecht tegen corona. We moeten samenwerken om het te laten slagen.”

Eigen donatie

De wereldster leeft niet alleen mee, maar doneert zelf ook. Dit doet zij door twintig procent van de inkomsten van haar eigen beautymerk, Haus Labs, aan lokale voedselbanken in Los Angeles en New York te doneren. Daarnaast organiseert ze morgen het benefietconcert One World: Together At Home. Op dit evenement zullen Taylor Swift, Jennifer Lopez, Alicia Keys, Sam Smith, Usher en Pharrell Williams ook optreden. Het concert is te zien op MTV.