112

Wéér een autobrand in Deventer, burgemeester maakt zich zorgen

In Deventer is opnieuw een auto in brand gevlogen. Het is al de vierde autobrand in de stad. De burgemeester sprak in zijn nieuwjaarstoespraak zijn zorgen om de criminaliteit in Deventer.

Rond vier uur afgelopen nacht werd in de Burgemeester van Heemstralaan in Deventer opnieuw een brandende auto ontdekt. Het gaat om de vierde autobrand in 2020. Tijdens Oud en Nieuw zijn nog twee auto’s in vlammen opgegaan.

De brandweer was er op de Burgemeester van Heemstralaan snel bij en kon uitbreiding van de brand voorkomen, deze bleef beperkt tot de linkervoorzijde van de auto. Omdat andere auto’s op afstand geparkeerd stonden sloeg het vuur niet over.

Lees ook: Deventer heeft al langere tijd last van autobranden

De politie heeft de locatie afgezet en de Forensische Opsporing zal in de loop van woensdag onderzoek doen.

Burgemeester maakt zich zorgen

Deventer wordt al weer maanden geteisterd door autobranden. Sinds september 2019 zijn er tientallen auto’s in vlammen opgegaan. Burgemeester Ron König van Deventer benoemde in zijn nieuwjaarstoespraak van dinsdag nog specifiek dat hij zich zorgen maakt over de criminaliteit in Deventer, waaronder de autobranden.

“Het gaat goed met de veiligheid in Deventer en met de aanpak van criminaliteit. Maar overlast of crimineel gedrag van individuen blijft soms lastig te bestrijden. Dat is bijvoorbeeld op dit moment het geval bij de zorgelijke autobranden.”

Beeld: SPS Media