Gezondheid

Wederom grote drukte op Scheveningse strand, verzoek om weg te blijven

Ondanks het advies om drukte te vermijden, is het deze zomerse Tweede Pinksterdag opnieuw erg druk op het strand van Scheveningen. Op Twitter roept de politie mensen op zich aan de veiligheidsvoorschriften te houden en weg te blijven van het strand.

“De parkeergarages zijn vol, op het strand en op de boulevard is het erg druk. Kom niet meer naar Scheveningen als het niet noodzakelijk is”, schrijft de Scheveningse politie in een inmiddels verwijderde tweet. Een woordvoerder laat weten dat de tweet is verwijderd, omdat niet de politie maar de veiligheidsregio communiceert over de handhaving van de coronamaatregelen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer sinds de corona-maatregelen dat mensen, ondanks het nadrukkelijke advies om drukte te vermijden, toch massaal het strand bezoeken. Op Hemelvaartsdag tierde het ook al van de badgasten.

Lees ook: Topdrukte op het strand van Scheveningen: ‘Ga niet tegelijk weer naar huis’

Waarnemend burgemeester Remkes sprak zich toen online uit in een bericht waarin hij iedereen in de regio opriep niet naar het strand te gaan. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, riep de burgemeester strandgangers op om niet allemaal tegelijk terug naar huis te gaan.