Gezondheid

Wc-papier vliegt over de galerij bij balkonparty in Veenendaal

Afgelopen weekend vond er een groot balkonfeest plaats in een flat in Veenendaal. Zo’n honderd bewoners gingen helemaal los op de muziek van dj Erik Zaal, die zelf ook in de flat woont. Uiteraard hielden de bewoners anderhalve meter afstand van elkaar.

Erik is van beroep kinder-dj en zit door de coronamaatregelen tijdelijk zonder werk. Toen hij hoorde dat zijn buren zich behoorlijk liepen te vervelen, besloot hij hier iets aan te doen. Hij haalde zijn dj-set uit de kast en kreeg zijn buren al snel aan het dansen!

Jong en oud

In de flat waar het feest plaatsvond wonen allerlei verschillende soorten mensen. Jong en oud waren dan ook goed vertegenwoordigd en iedereen deed even leuk mee. “Op een gegeven moment vroeg ik de mensen om een rol wc-papier te gaan halen. Even later stond iedereen er mee te zwaaien en gooien,” zegt Erik lachend.

Het wc-papier vliegt over de galerij – bron: Erik Zaal

Hij vertelt dat sommige bewoners het best lastig hebben op het moment. Ouderen kunnen nauwelijks naar buiten en er is een gezin uit Turkije waarvan de vader niet terug kan reizen. Een feestje konden deze bewoners dus zeker wel gebruiken.

Polonaise op afstand

Toen de klassieker ‘Kedekedeng’ (Per Spoor) van Guus Meeuwis over de galerij galmde kon een polonaise natuurlijk niet achterwegen blijven. Maar hoe doe je dat in een anderhalve-meter-samenleving? De flatbewoners deden gewoon een ‘polonaise op afstand’.

Polonaise op afstand – bron: Erik Zaal