112

Politie vindt wapen in kanaal na schietpartij Kiel-Windeweer, negen verdachten aangehouden

Zondagochtend heeft de politie een wapen gevonden in het kanaal langs de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer. Zaterdagavond vond er een schietpartij plaats in het dorp, waarbij een gewonde viel. Er werden negen verdachten aangehouden.

De melding van de schietpartij kwam rond 20:45 binnen. Volgens de politie werd er met stenen gegooid en is er meerdere keren geschoten. Ter plaatse werden zes verdachten aangehouden, later zijn er nog drie verdachten aangehouden. Het gaat om acht mannen uit Groningen, Hoogezand en de gemeente Midden Groningen en een vrouw uit Delfzijl. De verdachten zijn tussen de 18 en 39 jaar oud. Eén van de mannen is gewond aan zijn voet.

Lees ook: Gewonde na schietpartij bij grens Groningen en Drenthe, acht mensen aangehouden

Nog onduidelijk wat er is gebeurd

Volgens de politie is het op dit moment nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest voor het geweld. Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. Het plaats delict is in de nacht van zaterdag op zondag bewaakt. In het kanaal is inmiddels een vuurwapen aangetroffen.

Het schietincident in Kiel-Windeweer had rond 20.45 plaats op straat. Ook werd er met stenen gegooid. Toen agenten ter plaatse kwamen, hebben ze zes verdachten aangehouden. Later zijn de drie anderen opgepakt.

Bron: ANP/Redactie
Beeld: HFV Photo Services