112

Wandelaar schrikt zich rot door 'ingepakt lichaam' in bosjes Eindhoven

Een wandelaar die in het centrum van Eindhoven een blokje om ging, schrok zich wild door iets wel heel lugubers in de bosjes. Het leek op een ingepakt lichaam, met bloed besmeurd. De politie kwam snel ter plaatse om onderzoek te doen.

Voorzichtigheid was geboden. “Rekening houdende met diverse scenario’s, benaderden wij die plek voorzichtig”, schrijft de politie op Instagram. “In het ergste geval hadden we een ernstig misdrijf en dus een plaats delict.”

Raadsel

Gelukkig viel het mee want het bleek om een in een doek gewikkelde pop te gaan, met rode verf erop. De bedoeling van de pop is en blijft een raadsel. “Mogelijk een item van een spookspeurtocht of het idee van een persoon met rare gedachten?”

De pop is snel verwijderd.

View this post on Instagram

Lugubere melding. Laat op de ochtend kwam de melding van een wandelaar, die iets in de bosjes had zien liggen, wat leek op een ingepakt lichaam. De wandelaar was behoorlijk geschrokken. Deze locatie was ergens in het centrum van Eindhoven. Als OvD ter plaatse gegaan, samen met collega's van de noodhulp. Rekening houdende met diverse scenario's, benaderden wij die plek voorzichtig. In het ergste geval hadden we een ernstig misdrijf en dus een plaats delict. Wij zagen redelijk snel dat er sprake was van een pop gewikkeld in wit met rood erop gekleurd. Wij snapten dat de melder behoorlijk geschrokken was, want verscholen in bosjes was het niet goed te zien. Mogelijk een item van een spookspeurtocht of het idee van een persoon met rare gedachten. Wij hebben alles weggehaald en hebben het probleem opgelost. #ovd #politieeindhoven #eindhoven #luguberemelding #spooktochtitem #bureau040

A post shared by OvD_Rob_Politie_Eindhoven. (@ovd_rob_politie_eindhoven) on