112

Reddingsbrigade waarschuwt opnieuw voor gevaarlijke zee, rode vlag in Den Haag

De Haagse reddingsbrigade waarschuwt ook maandag voor gevaarlijke stroming in zee. Even na 11.00 uur werd opnieuw de rode vlag gehesen, wat betekent dat strandgangers worden opgeroepen om niet te gaan zwemmen.

“Maandag zal het opnieuw druk worden en is er aflandige wind”, waarschuwen de redders. “Ga niet verder dan tot de knieën het water in.”

Tekst gaat verder onder tweet</em

‘Zeer verraderlijke zee’

Zondag was een extreem drukke dag voor de reddingsbrigade. In totaal werden 268 mensen uit het water gehaald die langs de kust van Den Haag in de problemen kwamen. Twee zwemmers werden uit het water gehaald, maar reanimatie mocht niet meer baten. Verder moest aan 59 mensen eerste hulp worden verleend. Ook waren er tientallen verdwaalde kinderen.

Lees ook: Zwarte zondag op het strand: waarom raakten zoveel zwemmers in de problemen?

Volgens de reddingsbrigade zorgde de combinatie van sterke stroming en de wind die was opgestoken voor een “zeer verraderlijke” zee. Dat zorgde op verschillende plekken langs de kust voor gevaarlijke situaties. Ook in Wijk aan Zee en Zandvoort overleden twee mensen die in zee in de problemen waren geraakt.

Zoekactie in Egmond

De reddingsbrigade bij Egmond heeft zondagavond tevergeefs gezocht naar een meisje. Ze zou in de zee in zijn gegaan, maar niemand heeft haar uit het water zien komen. Twee helikopters hielpen bij het zoeken, maar er werd niemand gevonden. Rond 23.00 uur werd de zoektocht gestaakt.

“Er is geen melding van vermissing gedaan. We houden nog een slag om de arm maar denken dat de zwemster op eigen kracht het water heeft verlaten”, zegt een woordvoerder van veiligheidsregio.

ANP