112

Vrouwen en kinderen gewond door botsing tegen boom in Herkenbosch

Twee vrouwen en drie kinderen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in het Limburgse Herkenbosch. Alle vijf zijn met een traumaheli en met ambulances naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt de politie.

Bij het ongeval, dat rond 14.30 uur plaatsvond op de Melickerweg, waren twee auto’s betrokken. De vijf slachtoffers zaten bij elkaar in de auto die van de weg raakte en tegen een boom botste. Door de klap kwam de auto op de kop terecht. De brandweer moest de inzittenden uit het wrak bevrijden. De bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd.

Onderzoek naar toedracht ongeval

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. De weg tussen Melick en Herkenbosch is bochtig en smal, en omzoomd door dikke bomen. Volgens omstanders zou het ongeval gebeurd zijn als gevolg van een inhaalmanoeuvre, maar de woordvoerster van de politie kon daarover in afwachting van nader onderzoek nog niets zeggen.

Het Team Tactische Ondersteuning Verkeersongevallen en de Verkeersongevallenanalyse verrichten onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Over de aard van de verwondingen van de slachtoffers is nog niets bekend.

Tekst: ANP/Redactie
Beeld: Track ’88