Opmerkelijk

Vrouw verstopt zich in systeemplafond politiebureau in Nijmegen

Een verwarde Hongaarse vrouw heeft zaterdag verstoppertje gespeeld met agenten op een politiebureau in Nijmegen. De vrouw verstopte zich in het systeemplafond van het toilet.

De vrouw sprak zaterdagochtend surveillerende agenten aan. “Om haar rustig haar verhaal te laten doen en warm te laten worden met een kopje thee, hebben wij haar meegenomen naar ons bureau”, schrijft de politie op Facebook. De vrouw maakte een dusdanig verwarde indruk, dat het agenten verstandig leek om een arts naar haar te laten kijken.

Even naar het toilet

“Daar had deze mevrouw helaas geen zin in”, schrijft de politie. Toen de vrouw hoorde dat er een arts zou komen, ging ze even naar het toilet. Agenten begonnen zich zorgen te maken toen de vrouw na een paar minuten nog niet terug was. “We keken op het toilet en zagen dat het toilet leeg was. Niemand had de mevrouw zien vertrekken en het politiebureau was afgesloten, dus ze kon niet weg zijn.” Na een korte zoektocht werd de vrouw toch gevonden: ze had zich verstopt in het plafond van het toilet.

Op beelden van het tafereel, die de politie op Facebook deelde, is te horen hoe een agent haar in het Engels vraagt om naar beneden te komen. “We hebben haar geholpen om naar beneden te komen en ze wordt alsnog door een arts gezien”, besluit de politie.

Beeld: Politie Nijmegen