112

Vrouw (29) opgepakt voor beschieten bussen in Eindhoven

Een 29-jarige vrouw uit Eindhoven is woensdagmiddag opgepakt voor het beschieten van acht stadsbussen in Eindhoven. De politie kwam de vrouw op het spoor doordat er verschillende luchtdrukwapens in haar auto aangetroffen werden. In haar woning werden daarnaast gasdrukpatronen gevonden.

Binnen een half uur tijd werden dinsdagavond de bussen van busmaatschappij Hermes bekogeld. Ook werden verschillende bushokjes vernield. De vernielingen gebeurden tijdens ritten op of rondom de Aalsterweg. Na het incident werden alle overige dertig stadsbussen van de weg gehaald.

Woedend

Directeur van Hermes Juul van Hout zei eerder dat hij ‘woedend’ is door wat er is gebeurd. “Als er nog één incident gebeurt, gaan alle bussen van de weg”, zei hij. Dat plan lijkt nu van de baan. Hermes is zeer verheugd dat er een vermoedelijke dader is opgepakt.

“Wij willen de politie hartelijk danken voor hun snelle en uitstekende werk en gaan er van uit dat hiermee een einde is gekomen aan de vernielingen en onveiligheid van chauffeurs en reizigers”, laat Van Hout weten. “We betreuren nogmaals dat we gisteren mogelijk reizigers hebben gedupeerd, maar we gaan er nu van uit dat we gewoon onze dienstverlening kunnen continueren.”

Lees ook: Directeur woest om vernielde bussen in Eindhoven: ‘Als er nog één ding gebeurt, gaan alle bussen van de weg’