Misdaad

Vader die basisschool in Grootebroek binnenreed blijft langer vastzitten

De 55-jarige man die begin deze maand in het Noord-Hollandse Grootebroek met zijn auto de basisschool van zijn zoon binnenreed, blijft vastzitten. Het voorarrest van de man is donderdag met negentig dagen verlengd.

Lees ook: Vader die basisschool ramde beschuldigd van poging tot moord

De man wordt onder meer verdacht van poging tot moord. Hij wordt daarnaast door justitie beschuldigd van vernieling en bedreiging. De vader was op woensdagavond 1 juli basisschool ‘t Palet binnengereden. De dollemansrit eindigde in de gang. Op het moment van zijn actie waren er leerlingen en ouders in het gebouw voor een eindfeest. Er vielen geen gewonden.

Vader had conflict

De politie meldde een dag na het incident dat de man “een conflict had met mensen van de school”. Over de aard van dat conflict wilde de politie niets zeggen. De raadkamer vindt dat de verdenkingen stevig genoeg zijn om de man langer vast te houden en noemt daarbij de impact die het incident had.

Eerder zei schoolbestuurder¬†Jan van Berkum dat de vader niet wist dat er op het moment van het incident een eindmusical bezig was. De zoon is inmiddels van school gehaald. “Het is niet de bedoeling dat hij straks het zwarte schaap van de klas wordt”, legde Van Berkum destijds uit aan het AD.

Lees ook: ‘Vader wist niet dat er een musical was toen hij school binnenreed’

De eerste zitting vindt binnen drie maanden plaats. Dat zal nog geen inhoudelijke zitting zijn. Op dit moment wordt er nog onderzoek gedaan, ook naar de persoonlijkheid van de verdachte.

ANP