112

Vodafone kampt met landelijke storing, ziekenhuizen gebruiken noodnummer

Telefoonaanbieder Vodafone heeft donderdag te maken met een grote netwerkstoring. Veel klanten kunnen niet bellen of gebeld worden. De storing ontstond donderdag rond 02.30 uur, laat een woordvoerder weten. “Mobiel bellen is in de meeste gevallen wel mogelijk. De storing treft vooral het zakelijk verkeer via het vaste netwerk. Voor een klein deel van de klanten zijn er ook problemen met mobiele telefonie.”

Veel gemeenten, verspreid over het land, zijn door de storing getroffen. Onder meer Den Haag, Alkmaar, Purmerend, Tietjerksteradeel en Goes en ook veel zorginstellingen en ziekenhuizen melden dat ze telefonisch niet bereikbaar zijn. Een aantal laat via sociale media weten dat ze een tijdelijk noodnummer hebben ingesteld.

Het is niet bekend hoelang de storing nog gaat duren. “We werken er met man en macht aan om het probleem te verhelpen”, aldus de Vodafone-woordvoerder. “Een deel van onze zakelijke klanten heeft momenteel geen internet en vaste telefonie.” Het gaat volgens hem om een storing in verschillende delen van het land.

Update: Vodafone laat weten dat de storing inmiddels is afgelopen.

ANP