112

Verwarde man springt van dak in Hengelo: 'Hij schreeuwde om hulp'

Een verwarde man is vanavond van het dak van nachtclub Merlijn in Hengelo gesprongen. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De man zou vanaf het dak spullen hebben gegooid naar agenten, meldt Tubantia. Samen met hulpverleners van de brandweer hebben zij lange tijd geprobeerd om de man naar beneden te halen. Even later werd het arrestatieteam ingezet. Een agent zou met de brandweerladder omhoog zijn gegaan, terwijl leden van het arrestatieteam de man vanaf de andere kant benaderden. Nadat de man dit door had, sprong hij van het dak.

‘Probeerden hem met taser uit te schakelen’

Een voorbijganger zag het van dichtbij gebeuren. “Het leek erop alsof hij net iets te vroeg ontdekte dat het arrestatieteam er was. Ze probeerden hem nog met een taser uit te schakelen. Toen hij dat zag, zei hij dat hij ging springen. En hij sprong.”

Verschillende ooggetuigen laten aan Hart van Nederland weten dat de man eerder stennis heeft geschopt in het naastgelegen gemeentehuis. De gemeente Hengelo kan het incident eerder op de dag niet bevestigen. Een man kwam hem ‘s ochtends al tegen in de winkel. “Daar was hij ook al bezig. Hij schreeuwde om hulp. ‘Jezus, red mij, breng mij naar de hemel.'”

‘Levensgevaarlijke dingen uitgehaald’

Thomas Goorhuis, de eigenaar van Club Merlijn, kwam ‘s middags aan toen de man al op het dak zat. “Normaal gesproken kun je daar alleen met een hoogwerker komen. Hij zal van dakkapel naar dakkapel zijn gesprongen, daarbij moet hij ook al levensgevaarlijke dingen hebben uitgehaald. De politie is vanaf de achterkant van het gebouw in onderhandeling gegaan, daar kun je wat dichterbij komen. Ze hebben met hem gekletst, hij kreeg wat drinken, maar op een gegeven moment is hij toch gesprongen.”

De man is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het slachtoffer eraan toe is.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis)

Beeld: SPS Media