Gezondheid

Verpleegkundigen van coronapatiënten videobellen met Máxima: 'Ze is superlief!'

Verpleegkundigen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis hebben een gesprek gehad met koningin Máxima via een zogeheten videocall. Het medisch personeel uit het Brabantse ziekenhuis vertelde haar via een smartphone over hun ervaringen sinds de uitbraak van het coronavirus.

De koningin sprak met verpleegkundigen van de cohort-afdeling, waar onder meer de coronapatiënten liggen. Ze stelde vragen over de persoonlijke ervaringen van het medisch personeel en over hoe zij privé omgaan met de maatregelen die zijn opgelegd.

Lees ook: Indrukwekkende beelden vanaf de intensive care

“Heel leuk om haar een keer te spreken”, vertelt een verpleegkundige lachend in een video die het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis deelt. “Ze is superlief en ze wil echt weten hoe je het ervaart en wat je ervan vindt.”

Hart onder de riem

Ook verpleegkundigen van de intensive care (ic) hadden een open gesprek met de koningin. Zo vertelden zij dat ze iedere dag een dagboekje bijhouden over hun patiënten, zodat familieleden van patiënten dit later kunnen teruglezen. Ook lieten ze weten dat ze na iedere shift ondersteund worden door een medisch psycholoog.

De koningin prees de verpleegkundigen om hun toewijding. “Wij zijn u zeer dankbaar voor alles wat u doet”, zegt ze tegen de verpleegkundigen in de video. “Ik denk dat de broederschap en samenwerking alleen maar sterker gaat worden.”