Gezondheid

Verpleegkundige met het coronavirus werkte op kraamafdeling Elkerliek Ziekenhuis

Een verpleegkundige van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond die afgelopen weekend positief werd getest op het coronavirus, werkte op de kraamafdeling van het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis aan Hart van Nederland.

Lees ook: In kaart: alle coronabesmettingen in Nederland

De verpleegkundige met het coronavirus kwam volgens het Elkerliek Ziekenhuis in contact met enkele patiënten, onder wie een vrouw die vorige week beviel op de kraamafdeling. In totaal werden twee personeelsleden van het Helmondse ziekenhuis positief getest. Met hoeveel mensen zij in aanraking zijn gekomen, kan of wil het ziekenhuis volgens de krant niet zeggen.

Beide personeelsleden hebben volgens een woordvoerder geen klachten. Ook de patiënten met wie zij in aanraking zijn gekomen, ervaren geen klachten. Personeelsleden die in contact zijn geweest met deze medewerkers, worden streng gemonitord. Vooralsnog worden zij niet een tweede keer getest op het virus.

Patiënten op de hoogte gebracht

Het Elkerliek heeft alle patiënten die inmiddels weer thuis zijn op de hoogte gebracht. Ook zijn drie kamers met een aantal patiënten preventief in isolatie geplaatst. De vrouw die vorige week beviel en in contact is gekomen met de verpleegkundige met het coronavirus, wordt niet getest op de ziekte. Wel moet ze zelf scherp zijn op eventuele symptomen bij haar en haar kindje.

Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt aan Hart van Nederland dat er twee medewerkers positief zijn getest op het coronavirus. De woordvoerder stelt ook dat de medewerkers in contact zijn geweest met patiënten, waaronder een zwangere vrouw op de kraamafdeling.

Coronavirus in Brabant

Van alle Nederlandse provincies is Brabant het zwaarst getroffen door het coronavirus. Van de 505 besmettingen in heel het land, wonen 223 met corona besmette mensen in Noord-Brabant. Om die reden hebben burgemeesters woensdag besloten om evenementen met meer dan duizend bezoekers te annuleren.