112

Vermiste baby van drie maanden gevonden in woning België

De drie maanden oude baby uit Maastricht die sinds 22 oktober werd vermist, is weer terecht. Het meisje werd dinsdagmiddag gevonden in de Belgische Voerstreek. Volgens de politie verkeert het meisje in goede gezondheid en maakt het goed.

Het meisje werd dinsdagvond rond 18:00 uur door de Belgische politie aangetroffen in een woning in Voeren, vlak over de Belgische grens bij Eijsden. De politie in België wist de baby op te sporen door aanwijzingen van de politie in Limburg. Welke aanwijzingen dit waren en waar het kindje precies is gevonden, kan de politie nog niet zeggen.

Een kleine twee weken geleden werd het meisje als vermist opgegeven. Volgens haar moeder was de baby helemaal niet in gevaar. De vrouw zei dat ze niet wist van het opsporingsbericht dat de politie had uitgestuurd. “We hebben al jaren problemen met jeugdbescherming en de politie, maar dat ze dit nu doen verbaast ons zeer”, zei ze.

Bureau Jeugdzorg

De politie onderzoekt welke rol de moeder en andere betrokkenen bij de verdwijning hebben gespeeld. De kinderrechter had de baby uit huis geplaatst, maar sinds 22 oktober werd het meisje vermist. Mochten moeder en anderen met de verdwijning te maken hebben, dan zullen ze worden vervolgd voor het plegen van een strafbaar feit: het onttrekken van het baby’tje aan het bevoegde gezag, aldus de politie.

De baby is nu overgedragen aan bureau Jeugdzorg.