Misdaad

Verdachte zedenzaak Roden komt herkenbaar in beeld bij Opsporing Verzocht

Opnames waarop de verdachte van een ernstige zedenzaak in het Drentse Roden herkenbaar in beeld is, zijn dinsdagavond te zien in Opsporing Verzocht. Alleen als de nog onbekende man zich voor de tv-uitzending meldt, ziet de politie af van het uitzenden van de beelden.

De man wordt ervan verdacht op 15 juni een jong meisje seksueel te hebben misbruikt in een steegje bij het Nijlandspark. Het slachtoffer speelde daar ‘s middags met een vriendinnetje toen ze door de man werd aangesproken. Het kind is vervolgens seksueel misbruikt.

Lees ook: Buurt verbijsterd na seksueel misbruik op klaarlichte dag: ‘Ze wilde gewoon spelen’

Wat het meisje precies is overkomen, meldt de politie niet vanwege het onderzoek en de privacy van het meisje en haar familie.

Enkele tips binnengekomen

De leeftijd van het kind en wie het misbruik heeft gemeld, is niet bekendgemaakt. De politie verspreidde kort erna een signalement van de dader via Burgernet. Daarop kwamen meteen al enkele tips binnen, maar die hebben weinig of niets opgeleverd.

Lees ook: Jong meisje seksueel misbruikt tijdens buitenspelen in steegje Roden

In Opsporing Verzocht wordt de verdachte man dinsdagavond zonder blurren en dus volledig herkenbaar getoond, behalve als hij zich voor die tijd bij de politie meldt.

ANP