112

België levert verdachte over aan Nederland in zaak verdwenen loodgieter

België heeft vrijdag een veertigjarige vrouw overgeleverd aan Nederland die mogelijk betrokken is bij de verdwijning van Johan van der Heyden. De Belgische loodgieter is sinds juni vermist.

De vrouw wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de waarschijnlijke dood van de 56-jarige Van der Heyden. Ze zat in België al vast en is in Nederland in beperkingen geplaatst, wat betekent dat ze alleen contact mag hebben met haar advocaat.

De politie wil niets zeggen over de precieze verdenkingen en wat voor rol de vrouw zou hebben gespeeld bij de verdwijning van Van der Heyden.

Gegijzeld en gedood

Van der Heyden is niet meer gezien sinds hij op zondag 2 juni zijn woning verliet in het Belgische Lint. De politie denkt dat hij in de buurt van het Brabantse Steenbergen is gegijzeld en gedood.

Lees ook: Gedetailleerde getuigenis in zaak vermiste loodgieter: ‘Gruwelijk vermoord’

Zijn witte busje, een Peugeot Boxer, werd later leeg teruggevonden in Den Bosch. De auto is vermoedelijk ook in Steenbergen geweest. Wat er precies is gebeurd, blijft onduidelijk.

De politie heeft al zeven aanhoudingen gedaan in de zaak. Vier mensen zijn vrijgelaten, naast de overgeleverde vrouw zitten nog een vrouw en een man vast.

Redactie/ANP