Misdaad

Politie pakt 16-jarige jongen op voor kopschoppen Helmond

De politie heeft maandag een 16-jarige jongen aangehouden voor de massale vechtpartij in Helmond begin december. De verdachte van het kopschoppen werd al meer dan twee maanden gezocht.

De jonge verdachte werd rond 6.00 uur opgepakt in een woning in Helmond. De politie had eerder deze maand een foto van hem verspreid.

Schokkende beelden

Het kopschoppen gebeurde bij een massale vechtpartij in de vroege ochtend van zondag 8 december. Omstanders filmden hoe de vechtersbazen tekeergingen in de fietsenstalling van de Hema aan de Parkweg en deelden de beelden op sociale media.

Daarop is te zien hoe jongeren op leeftijdsgenoten intrappen die weerloos op de grond liggen. In ieder geval één persoon kreeg een schop tegen zijn hoofd. De politie sprak van een “schokkend filmpje”. Vier mensen raakten gewond, maar konden na behandeling weer naar huis.

Lees ook: Zware groepsmishandeling in fietsenstalling Helmond gefilmd

Na de vechtpartij konden agenten meteen een 19-jarige verdachte oppakken. Ook wist de politie wie de andere verdachte was. Hij werd opgeroepen om zich te melden op het politiebureau, maar dat deed hij dat niet. Daarop besloot de politie om zijn foto te verspreiden.