Misdaad

Opnieuw verdachte in liquidatieproces Marengo vrijgelaten

De rechtbank in Amsterdam heeft woensdag opnieuw een verdachte in het liquidatieproces Marengo vrijgelaten. Het voorarrest van Zaki R. is opgeschort.

Zaki R. is een broer van Saïd R., een van de hoofdverdachten in het monsterproces. Saïd R. wordt door justitie beschouwd als de rechterhand van Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het Marengo-proces.

Lees ook: Liquidatieproces Marengo gaat verder: vijf verdachten voor de rechter

Ridouan Taghi en Saïd R. wisten jarenlang uit de handen van justitie te blijven. Maar in december vorig jaar werd Taghi opgepakt in Dubai. Saïd R. is in februari gearresteerd in Colombia. Hij zit daar vast in afwachting van zijn uitlevering, wat naar verwachting pas volgend jaar zal gebeuren.

Kleinere rol in geheel

Taghi en zestien medeverdachten worden verdacht van het plegen van een reeks liquidaties. Een van de redenen voor de rechtbank om Zaki R. voorlopig vrij te laten, is zijn kleinere rol in het geheel. Volgens hem zelf heeft hij helemaal niets met de moorden te maken.

Vorige week hief de rechtbank ook al het voorarrest op van een verdachte uit de zaak. Het totaal aantal verdachten in het liquidatieproces dat weer op vrije voeten is gesteld, staat inmiddels op vijf.

ANP