Derde verdachte (16) aangehouden voor doodsteken voetballer Bilal in Den Haag

De politie heeft dinsdagochtend een 16-jarige verdachte aangehouden voor de mogelijke betrokkenheid bij een dodelijk steekincident in Den Haag. Daarbij kwam de 20-jarige Bilal Aydin om het leven.

Het rechercheonderzoek naar de steekpartij aan de Goudriaankade is nog steeds in volle gang. In deze zaak hield de politie eerder al twee 19-jarige verdachten aan. Zij zitten op dit moment in voorarrest.

Bilal Aydin doodgestoken

De 20-jarige Bilal werd op 21 december op straat doodgestoken. Volgens zijn familie kreeg Bilal die avond een telefoontje van zijn neefje, dat hij werd lastiggevallen door een groepje jongens. Hij rende naar hem toe om te helpen. Ter plekke werd hij al snel neergestoken, hij overleed ter plaatse.

Bilal voetbalde in het eerste elftal van HVV Laakkwartier in Den Haag. Afgelopen zondag speelde zijn team voor het eerst sinds het overlijden van hun teamgenoot een wedstrijd. Er kwamen honderden familieleden en vrienden van Bilal op de wedstrijd af, voor een laatste eerbetoon.

Bilal’s broer Volkan liet zaterdag aan Hart van Nederland weten nog altijd niet te kunnen geloven dat zijn broertje dood is. Sinds de zinloze dood van Bilal gaat het slecht met zijn familie, vertelde hij. “Mijn ouders zijn er kapot van. Ik hoor ze iedere nacht huilen.”