Gezondheid

Veel belangstelling voor online viering Tilburgse Opstandingskerk

De online dienst van de Tilburgse Opstandingskerk zondag heeft ruim vijfhonderd mensen bereikt. Dat is vijf keer zo veel als normaal, zegt dominee Otto Grevink na afloop. “Mensen vonden de woorden en muziek mooi en vonden het bemoedigend in deze tijd.”

De gewone dienst was afgelast vanwege het coronavirus. De viering van de Opstandingskerk in Tilburg werd in samenwerking met internetkerk mijnkerk.nl daarom middels een webcam live uitgezonden via internet. “We proberen in deze tijd van sociale onthouding toch met elkaar samen te zijn, elkaar moed in te spreken en iets met elkaar te beleven”, zei Grevink daar eerder over.

Kijkers uit Europa

Volgens Grevink bleek uit de livechat dat Nederlanders uit heel Europa en het hele land meekeken. Zo kwamen er groeten van mensen uit Amersfoort maar ook uit Turkije en Duitsland.

Zolang het kan, wil Grevink op deze wijze diensten blijven organiseren. “We bezinnen ons elke dag op wat we moeten doen. Elke dag bekijken we hoe we contact met elkaar houden, hoe we ouderen een eenzamen in het zicht houden.”

Ook wordt gekeken naar wat er gaat gebeuren met Pasen. Eerste paasdag valt dit jaar op 12 april. Grevink spreekt de verwachting uit dat de maatregelen dan ook nog zullen gelden. “Pasen is het belangrijkste feest van het jaar in de kerk. Er wordt veel creativiteit van ons gevraagd de komende tijd.”