112

Hoe gaat jouw werkdag? Man uren vast in kruipruimte onder woning in Alblasserdam

Bij werkzaamheden in een kruipruimte aan een woning de Beuklaan in Alblasserdam is dinsdagochtend een werknemer van een onderhoudsbedrijf klem komen te zitten. De man raakte niet gewond maar kwam wel uren vast te zitten beneden het huis.

De man vertelt aan Hart van Nederland dat hij op zijn rug lag toen hij vast kwam te zitten in de kruipruimte. Gelukkig kon hij nog wel zijn armen bewegen en zo via Whatsapp zijn collega’s alarmeren. Hij zat echter zo klem dat het niet mogelijk was om hem aan zijn benen weg te trekken.

Onder de fundering

Om de man uit zijn benarde positie te bevrijden schakelde de brandweer een gespecialiseerd team in om hem uit de kruipruimte te krijgen. Ook heeft de aannemer een zandzuiger gestuurd om het zand weg te halen.

Uiteindelijk is er een gat in de achtertuin gemaakt, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio aan RTV Rijnmond weten. “Vervolgens zijn we onder de fundering doorgegaan en is het zand weggezogen.” De man wist vervolgens zonder kleerscheuren uit de kruipruimte te komen.

De man is nagekeken door ambulancepersoneel en heeft naar eigen zeggen niets overgehouden aan zijn enerverende werkdag.

Beeld: Video Duivestein