Misdaad

Zeven jaar cel en tbs voor man die Lisa (25) vermoordde in Vlaardingen

De 28-jarige Glenn A. is dinsdag veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en tbs voor het vermoorden van zijn 25-jarige vriendin Lisa in Vlaardingen. Hij is schuldig bevonden aan het met kracht in de buik steken van de vrouw, waardoor ze doodbloedde.

Glenn A. en Lisa, met wie hij een onstabiele relatie had, waren in juli vorig jaar in haar huis aan de Van ‘t Hoffstraat in Vlaardingen. Rond middernacht dachten de twee gemorrel te horen aan de deur, waarop Lisa een vriendin belde. Die kwam samen met een andere vriendin poolshoogte nemen. Een van hen zag hoe Glenn A. zijn vriendin neerstak. Hulp mocht niet meer baten.

Familie en vrienden organiseerden vorig jaar zomer een stille tocht voor de omgekomen Lisa. De stoet liep van de favoriete plek van Lisa, de Krabbeplas, naar het huis van de overleden vrouw.

Lees ook: Vrienden en familie lopen mee in stille tocht voor vermoorde Lisa

(Tekst gaat verder onder video)

Vrijgesproken van moord

Glenn A. werd vrijgesproken van moord, omdat de rechtbank geen vooropgezet plan in de geweldsuitbarsting zag. De officier van justitie zei eerder dat het de eigen keuze van de verdachte was om zijn medicijnen niet te nemen, harddrugs te gebruiken en te blowen, waardoor hij zeer angstig en gespannen was toen het steekincident plaatsvond.

De man zag vanuit zijn ooghoek iets bewegen, dacht dat het een insluiper was en stak toe. De rechter zegt nu dat het nooit zijn bedoeling is geweest om Lisa te doden, maar dat hij zich er wel van bewust was dat messteken iemand het leven kunnen kosten.

Ook tbs opgelegd

Omdat Glenn A. eerder is veroordeeld voor geweldsmisdrijven en meerdere persoonlijkheidsstoornissen heeft, heeft de rechter ook tbs opgelegd. Lisa laat een zoontje achter.

Tekst: Redactie/ANP