112

Grote uitslaande brand in Vlagtwedde verwoest Turks restaurant, geen gewonden

Bij de grote brand in Restaurant De Sultan aan de Wilhelminastraat in het Groningse Vlagtwedde zijn geen gewonden gevallen. Wel werd het hele pand in de as gelegd.

De brand begon als een keukenbrand. Die brand ontstond rond 22:30 uur vrijdagavond. Maar als snel sloegen de vlammen meters naar buiten toe. Hoewel de brandweer zowel van binnen als van buiten nog probeerde het pand te redden is dit niet meer gelukt.

Metershoge vlammen

De brand werd ontdekt door een bewoner die boven het restaurant woonde. Hij kon zich in veiligheid stellen en raakte niet gewond. Al snel sloegen de vlammen metershoog uit het dak van het restaurant en bleek het pand niet meer te redden.

De brandweer zette toen in op naast gelegen panden om overslag van het vuur te voorkomen. Dat is gelukt. De brandweer zette groot in met vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers. Ook werd een groot watertransport ingezet.

NL-Alert

Bij de brand kwam veel rook vrij. Er werd dan ook een NL-Alert gegeven. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden enĀ  ventilatie uit schakelen.

Het nabluswerk zal nog tot in de vroege zaterdagmorgen duren. Wat de brand in de keuken heeft veroorzaakt is nog onbekend.

Beeld: Persbureau Meter