Misdaad

Tweede verdachte opgepakt voor mishandeling boa's in café Medemblik

De politie heeft een tweede verdachte opgepakt in verband met de mishandeling van twee boa’s in café ‘t Zeepaardje in het Noord-Hollandse Medemblik. In de nacht van zaterdag op zondag werden de twee bedreigd met de dood, mishandeld en tegen hun wil vastgehouden.

Dezelfde nacht pakte de politie de café-eigenaar op. Die zit nog vast. Over de identiteit van de tweede verdachte kan de politie nog geen verdere informatie geven.

Lees ook: Handhavers mishandeld, bedreigd en vastgehouden in café Medemblik

De toezichthouders in Medemblik controleerden het café aan de Kaasmarkt even na middernacht op de naleving van de coronaregels. Daarbij merkten ze onder meer op dat er onvoldoende afstand werd gehouden. Ook werd er gerookt.

Boa’s lichtgewond geraakt

De eigenaar van het café merkte de controleurs op, en ging met ze in gesprek. Dat liep dusdanig uit de hand dat de toezichthouders werden mishandeld, waarbij een van de twee lichtgewond raakte. De telefoon van de controleurs werd ook afgepakt door cafégangers, die foto’s hebben verwijderd.

Lees ook: Café in Medemblik waarschijnlijk geroyeerd door Koninklijke Horeca Nederland na ‘gijzeling’ boa’s

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is niet te spreken over het gedrag van de café-eigenaar en bezoekers. “Als je in overtreding bent moet je een grote jongen zijn en die boete betalen en excuses aanbieden”, zegt hij tegen Hart van Nederland. “En trouwens ook niet beschonken in je eigen kroeg gaan staan.”

Tekst: Redactie/ANP