Weer & Verkeer

Trouwstoet veroorzaakt verkeersinfarct in hartje Breda

Gisteren veroorzaakte een trouwstoet totale chaos in Park Valkenberg in Breda. De volledige stoet, bestaande uit ruim tien auto’s, reed in de verkeerde richting het park in en blokkeerde vervolgens de doorgang. Saillant detail: het park is een voetgangersgebied.

Lees ook: Peperdure Lamborghini crasht in sloot bij Heemskerk, bestuurder spoorloos

Handhaving Breda deelt via Instagram een foto van het opmerkelijke – en strafbare – tafereel. Volgens de handhaving is het op zich geen bijzonderheid dat een trouwkoets even het park inrijdt voor wat mooie kiekjes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Gistermiddag zagen wij omstreeks 16 uur een trouwkoets het Valkenbergpark in rijden. Op zichzelf geen bijzonderheid want het mooie Valkenbergpark is vaker decor voor bruidsfoto's. Wat deze situatie echter bijzonder maakte was het feit dat naast de koets ook het hele gevolg,  bestaande uit vele auto's,  mee het park in reed. Het Valkenbergpark is een voetgangersdomein waar zonder ontheffing geen gemotoriseerd verkeer mag komen. Daarnaast reed de hele stoet tegen het verkeer in om het park te betreden en parkeerde zij hun voertuigen gevaarlijk en hinderlijk. Toen wij contact opnamen met het operationeel centrum van de politie bleek dat zij al diverse meldingen hadden ontvangen over deze trouwstoet. Wij hebben de stoet aangesproken en in totaal ruim 40 bekeuringen gegeven voor o.a. het veroorzaken van gevaar of hinder, het niet volgen van de juiste rijrichting en het rijden in het voetgangersdomein. #handhaving #breda #samenvoorveiligheid

Een bericht gedeeld door Handhaving Gemeente Breda (@handhaving_breda) op 29 Feb 2020 om 4:39 (PST)

40 bekeuringen voor trouwstoet

“Wat deze situatie echter bijzonder maakte was het feit dat naast de koets ook het hele gevolg, bestaande uit vele auto’s, mee het park in reed. Het Valkenbergpark is een voetgangersdomein waar zonder ontheffing geen gemotoriseerd verkeer mag komen”, zo schrijft de handhaving.

De handhaving heeft de overtreders aangesproken en in totaal 40 bekeuringen uitgeschreven “voor o.a. het veroorzaken van gevaar of hinder, het niet volgen van de juiste rijrichting en het rijden in het voetgangersdomein.”